Poziv NVO za besplatno dostavljanje publikacije-vodiča "Primena Arhuske konvencije u praksi“

Poziv NVO za besplatno dostavljanje publikacije-vodiča "Primena Arhuske konvencije u praksi“

Ekološki pokret Odžaka i Ekološko udruženje „Da sačuvamo Vojvodinu“ iz Tovariševa objavili su publikaciju-vodič „Primena Arhuske konvencije u praksi“. Posle održane promocije 15. novembra 2018. godine 700 primeraka je poslato ekološkim NVO širom Srbije.

Publikacija je namenjena prvenstveno ekološkim NVO u vezi primene Arhuske konvencije. U publikaciji su data osnovne informacije koje se odnose na dobijanje informacija od javnog značaja, kao i informacije o upravnom i sudskom postupku ako se tražene informacije ne dobiju ili se dobiju neistinite ili nepotpune informacije. Za sve navedene postupke dati su primeri iz prakse.

Kako publikaciju mogu da koriste sve nevladine organizacije, bez obzira na oblast delovanja, pa i sredstva informisanja, ovim putem ih pozivamo da nam se obrate za besplatno dobijanje primerka publikacije. Za raspodelu je preostalo 200 primeraka. Raspodela će se vršiti po redosledu prijavljivanja.

Zainteresovane NVO mogu prijavu izvršiti na imejl adresu Ekološkog pokreta Odžaka: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. .

U prijavi navesti: naziv NVO (ili sredstva informisanja), poštanski broj, mesto i adresu, ime i prezime zastupnika NVO ( ako je sedište na njegovoj adresi), a po mogućnosti i imejl adresu NVO i/ili zastupnika.

Izdavanje publikacije-vodiča „ Primena Arhuske konvencije u praksi “ omogućeno je finansijskim sredstvima Ministarstva zaštite životne sredine i Opštine Odžaci u okviru Javnog konkursa Ministarstva zaštite životne sredine za dodelu sredstava za podršku projektima civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine u 2018. godini.

Preporučujemo: