Institucionalni grant CSOnnect programa podrške civilnom društvu u oblasti životne sredine

Institucionalni grant CSOnnect programa podrške civilnom društvu u oblasti životne sredine

Konzorcijum predvođen Centrom za evropske politike dobitnik je institucionalnog granta u okviru CSOnnect programa podrške civilnom društvu u oblasti zaštite životne sredine. Zajedno sa partnerskim organizacijama (Ekološki centar Stanište, Ekološki pokret Odžaka, Lokalni ekološki pokret iz Smedereva i Business and Economy Center) CEP će od 26. oktobra 2016. do 26. oktobra 2017. godine CSOnnect institucionalni grant koristiti zarad doprinosa poboljšanom učešću civilnog društva u procesu donošenja odluka koje se odnose na pristupne pregovore u vezi sa Pregovaračkim poglavljem 27 (životna sredina) kao i nakon dostizanja punopravnog članstva.

Kako bi dali pomenuti doprinos, CEP i partnerske organizacije će sprovoditi obuke OCD i medija, analizu finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou, konsultacije sa predstavnicima javne uprave, edukacije učenika u školama kao i druge aktivnosti od značaja za jačanje kapaciteta civilnog društva za uspešno delovanje u oblasti zaštite životne sredine i procesa pristupanja.

Institucionalni grant se finansira sredstvima CSOnnect programa koji realizuje Regionalni centar za životnu sredinu. Program finansira Švedska međunarodna agencija za razvoj i saradnju (SIDA).

Preporučujemo: