Zahtev za rešavanje komunalnog problema

Mesna podružnica Odžaci  ponavlja deo zahteva iz našeg akta 8/2012 od  25.11.2012. godine:

Mesna podružnica Ocaci Ekološkog pokreta Odžaka je u dva-tri narata, pri podnošenju prijava protiv građana koji ne poštuju odredbe Odluke o komunalnim delatnostima koje se odnose na uređenje uličnih prostora, a sve u okviru akcije „Uredimo Odžake“,  koju Mesna podružnica Odžadži EPO-a  partnerski sprovodi u saradnji sa TV K 25  na osnovu finansijske podrške u okviru Konkursa za sufinansiranje projekata  udruženja građana,  izričito je tražila da se prioritetno reši  višegodišnji problem u Hilandarskoj 19 , gde je trotoar „okupiran“  zemljom i šutom nekoliko godina.

Kako komunalni inspektori ovaj problem nisu rešili do današnjeg dana, a za to je zaista bilo dovoljno vremena, obraćamo se predsednici opštine i načelnici Opštinske uprave opštine Odžaci - vrhu izvršne vlasti opštine Odžaci, da iznađu mogućnost i narede da se ovaj problem hitno reši. Ako vlasnik objekta neće da se udostoji da oslobodi trotoar i sredi ulični prostor između trotoara i puta – na šta je obavezan po odredbama Odluke o komunalnim delatnostima, zahtevamo da se angažuje JKP“Usluga“ ili neki privatni preduzetnik  da  obavi poslove uređenja, a račun za izvršene usluge ispostavi vlasniku objekta u Hilandarskoj  19.

 

Naš zahtev je principijelne prirode. Ako je lokalna samouprava dala novac za ovaj projekat, onda treba da budu vidljivi rezultati i ne može uređenje grada biti prepušteno samovolji pojedinaca. Vlast treba da pokaže  odlučnost. U rešavanje ovog problema treba da se uključi i član Opštinskog veća opštine Odžaci koji je zadužen za komunalnu delatnost. Cilj Ekološkog pokreta Odžaka nije da uzaludno troši budžetski novac. Naš cilj je da akcija ima vidljive rezultate i zato tražimo da se uočeni nedostak hitno ukloni.

Ovaj zahtev će u narednom periodu biti podnošen svakog ponedeljka do rešavanja problema .

Molimo lokalna sredstva informisanja da nam pomognu objavljivanjem ovog zahteva u celini.

Preporučujemo: