Zahtev za prisustvovanje 9. Sednici SO Odžaci

Zahtevamo od predsednika Skupštine opštine Odžaci da predstavnika Ekološkog pokreta Odžaka zvanično  pozove na 9. sednicu Skupštine opštine Odžaci, jer želimo da učestvujemo u radu u vezi 3.tačke dnevnog reda, odnosno u vezi Programa zaštite životne sredine opštine Odžaci za 2010. godinu.

Ekološki pokret Odžaka smatra da usvajanje Programa zaštite životne sredine u septembru mesecu, pri kraju godine,  nema svrhe. Programa zaštite životne sredine nije bilo ni u 2008. i 2009. godini , pa su sredstva prebacivana za naredni period, te smatra da tako treba učiniti i sada  i  sav  sakupljeni novac  u Fondu za zaštitu životne sredine treba prebaciti  za 2011. godinu.

Ekološki pokret Odžaka predlaže da se  do kraja 2010. godine  promeni  član 4. Odluke o otvaranju budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine opštine Odžaci, da se  oformi upravljačko telo Fonda, gde bi  u upravljanju Fondom participirale  organizacije civilnog društva (OCD), da se do kraja 2010. napravi korektan Program zaštite životne sredine  opštine Odžaci za 2011. godinu  i  da se takav Program usvoji u decembru 2010. ili u januaru 2011. godine.

Ekološki pokret Odžaka , kao najbolje rešenje, predlaže da  se skine 3. tačka dnevnog reda 9. sednice SO Odžaci.

Preporučujemo: