"Veliko spremanje Srbije" u Odžacima

Na poziv Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja u okviru radne akcije « Veliko spremanje Srbije», «Očistimo Srbiju», 5. juna 2010.godine, povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, Ekološki pokret Odžaka uključio se  radnom akcijom «Očistimo Štrand», rekreacionu zonu u Bogojevu.

Ekološki pokret sa svojim podružnicama Bogojevo, B.Gračac,B.Brestovac, S.Miletić i Odžaci organizovao je čišćenje i primarnu selekciju otpada u rekreacionoj zoni Štrand u Bogojevo kako bi prirodno prelepo jezero predstojeću sezonu dočekalo čisto i spremno za posetioce.

Koordinator radne akcije bila je Piroška Vencel, predsednik mesne podružnice Bogojevo, Ekološkog pokreta Odžaka. kao i svi članovi Izvrnog odbora Bogojeva.

U radnoj akciji «Očistimo Štrand», aktivno učešće su uzeli potpredsednik EPO_a Dušan Bogunović, predsednik IO EPO-a Ivica Ćirić, član izvršnog odbora EPO-a Milan Golubović i mnogo drugih aktivista Ekološkog pokreta Odžaka.

Akciju su podržali i aktivno učestvovali komunalno preduzeće «Usluga» iz Odžaka sa rukovodiocem Darkom Dukićem i «Ekološka zadruga» na čelu sa direktorom
Ninkom Adamovićem. Podršku radnoj akciji pridružila se i Turistička organizacija opštine Odžaci.

Učesnike radne akcije «Očistimo Srbiju», «Očistimo Štrand» posetio je i predsednik opštine Odžaci Predrag Cvetanović sa svojim saradnicima.

Za Ekološki pokret Odžaka ovo nije prva radna akcija na čišćenju rekreacione zone i već je dogovorena sledeća sa predstavnicima «Usluga» iz Odžaka na čišćenju terena za kampere i na taj način kupalište «Štrand» u Bogojevu bi dobilo jedan sasvim prihvatljiv i nov izgled.

Ostaje mnogo nerešenih problema oko toga ko je odgovoran za buduće održavanje rekreacione zone «Štrand» u Bogojevu, neki koraci su preduzeti postavljanjem četiri kontejnera za PET ambalažu i obavezu za njihovo pražnjenje preuzela je Ekološka zadruga iz Odžaka.

Po mišljenju Ekološkog pokreta Odžaka, i svih aktera radne akcije «Očistimo Srbiju», «Očistimo Štrand», povodom 5. juna Svetskog dana zaštite životne sredine u potpunosti je ispunila očekivanja.

Preporučujemo: