Učešće u projektu Centra za evropske integracije

Član Ekološkog pokreta Odžaka Marko Zlatković iz Srpskog Miletića, inače diplomirani ekolog po obrazovanju, izabran je od za jednog od trideset učesnika projekta Centra za za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole i Fondacije Fridrih Ebert pod nazivom "Civilno društvo Srbije u procesu EU integracija: usvajanje vrednosti i unapređenje dijaloga".

Cilj projekta je razvoj održivog dijaloga između EU  i organizacija civilnog društva u Srbiji, kroz njihovo aktvno učešće u primeni zakona i kreiranju politike životne sredine.

Projekat je tako koncipiran da omogući:
- izabranim predstavnicima i predstavnicama organizacija civilnog drustva da steknu relevantna i primenjiva znanja o funkcionisanju i delovanju Evropske unije u oblasti zaštite životne sredine;
- osposobljavanje organizacija civilnog društva za aktivizam i uspešno suočavanje sa problemima lokalnog i regionalnog karaktera u oblasti zaštite životne sredine;
- uključivanje organizacija civilnog društva u procese primene zakona koji se tiču zaštite životne sredine;
- formiranje mreže organizacija civilnog društva u cilju pronalaženja zajedničkih rešenja u oblasti zaštite životne sredine.

Projekat se izvodi uz podršku Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji u okviru projekta "Jačanje dijaloga između organizacija civilnog društva Srbije i EU".

Projekat se odvija u četiri faze:

1.Konsultativna radionica 14-15. oktobar;
2.Tening "Pisanje predloga praktične politike  u oblasti politike zaštite životne sredine" 1-5. novembar;
3.Trening "Javno zagovaranje u oblasti politike zaštite životne sredine" 7-11 februar;
4.Termin za konstruktivni dijalog još uvek nije određen, ali previđen je za prvu nedelju aprila.
Ekološki pokret Odžaka je najviše zainteresovan za formiranje mreže ekoloških  organizacija, tako da će u okviru radionioca  predstaviti zajednički projekat Ekološkog pokreta Odžaka i Centra za razvoj ekološke svesti- Izvor iz Beograda pod nazivom "Virtuelna eko mreža Srbije – VEMS", o čemu se  detaljnije informacije  mogu videti na sajtu www.vems.co.nr.

Preporučujemo: