Saopštenje za javnost o održanoj tribini „Zaštita malih stajaćih voda u Vojvodini“

2013 01 27 tribinaEkološki pokret Odžaka i Turistička organizacija opštine Odžaci su 25.1.2013. godine u skupštinskoj sali Sportsko-poslovnog centra „Odžaci“ organizovali tribinu pod nazivom „Zaštita malih stajaćih voda u Vojvodini“.

Gosti tribine bili su autori filma „Male stajaće vode u Vojvodini“, scenarista dr Gabor Mesaroš, predsednik Udruženja za zaštitu i razvoj okruženja i graditeljskog nasleđa „Protego“ iz Subotice i režiser filma mr Oliver Fojkar, načelnik Odeljenja za promociju, edukaciju i odnose sa javnošću Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode iz Novog Sada.

Najpre je prikazan film „Male stajaće vode Vojvodine“ u trajanju od 40 minuta, a potom i kratka prezentacija TOO Odžaci o njenim aktivnostima na promociji malih stajaćih voda u opštini Odžaci , odnosno aktivnostima u Bogojevačkom ritu..

Nakon prikazanog filma i prezentacije usledio je razgovor gostiju sa posetiocima tribine.

Gosti tribine dr Gabor Mesaroš i mr Oliver Fojkar ocenili su kao jako pozitivno zajedničko delovanje Ekološkog pokreta Odžaka i TOO Odžaci , izneli svoje iznenađenje sa postignutim rezultatima u uređenju Bogojevačkog rita i dali svoje viđenje šta, ko i kako treba da radi u budućem periodu da bi se postigli značajniji rezultati u zaštiti životne sredine u opštini Odžaci.

Ekološki pokret Odžaka je pri davanju saopštenja o održavanju tribine pozvao učenike i nastavnike osnovnih i srednjih škola, građane, predstavnike lokalne vlasti i posebno ribolovce da prisustvuju tribini u što većem broju i učestvuju u razgovoru sa gostima.Nažalost, Ekološki pokret Odžaka još jednom izražava žaljenje zbog relativno malog broja posetilaca.

Ekološki pokret Odžaka se zahvaljuje Sportko-poslovnom centru „Odžaci“ za besplatno ustupljen prostor za održavanje tribine, SO Odžaci za ustupljenu opremu, kao i TV K 25 za snimanje tribine i kasnije emitovanje snimka – čime će se građani opštine Odžaci naknadno upoznati sa sadržajem tribine. Snimak tribine i kopije filma i prezentacije biće dostavljeni svim osnovnim školama.

Preporučujemo: