Saopštenje o gostovanjima članova Ekološkog pokreta Odžaka na javnim servisima

 

Predsednik Ekološkog pokreta Odžaka Ivica Ćirić i sekretar Dušan Mirković protekle nedelje  gostovali su i emisijama  Radio-televizije Vojvodine, Radio Novom Sadu 1 i Radio Beogradu 2.

Najpre je  7.2.2016. godine u ekološkoj  emisiji „Pod staklenim zvonom“ Radio Novog Sada 1 gostovao  sekretar Ekološkog pokreta Odžaka  Dušan Mirković  (http://media.rtv.rs/sr_lat/pod-staklenim-zvonom/17602 ), gde je sa voditeljkom Draganom Ratković razgovarao o  (ne)saradnji ekoloških organizacija vezano za (ne)korišćenje obilja podataka iz „Baze podataka ekoloških NVO u Republici Srbiji“, koju je izradio i objavio Ekološki pokret Odžaka.

Dva dana kasnije,9.2.2016. godine,  u  direktnom uključenju u program „Dobro jutro, Vojvodino“, Prvog programa  Televizije Vojvodine  , gostovao je predsednik EPO-a Ivica Ćirić, koji je sa novinarom Predragom Ćurčijom  govorio o problemima reciklaže, gde je rečeno da pored  kaucijskog sistema za PET i staklenu ambalažu – što je sistemsko rešenje koje treba da reši država,  postoji i primarna selekcija  za ostale vrste otpada -  za koju se EPO godinama unazad  zalagao.

U nedelju, 14. 2.2016. godine, sekretar EPO-a Dušan Mirković gostovao je u  ekološkoj emisiji „Čekajući vetar“ Radio Beograda 2,  gde je u polusatnom razgovoru sa voditeljkom   Aleksandrom Vukićević (http://www.rts.rs/page/radio/sr/story/24/Radio+Beograd+2/2208729/%C4%8Cekaju%C4%87i+vetar.html ) razgovarano o više tema i problemima (ne)solidarnosti ekoloških NVO u rešavanju „šume ekoloških problema“-kako je na sajtu Radio Beograda 2, u pisanoj najavi za ovu emisiju, objasnila  gospođa Vukićević.

Preporučujemo: