Raspisivanje likovnog konkursa „Naša ekološka lepota“

Ekološki pokret Odžaka raspisuje tradicionalni opštinski likovni konkurs“ Naša ekološka lepota“.      

Tema ovogodišnjeg konkursa je  DIVLJE ŽIVOTINJE SVETA. Format crteža i tehnika rada su slobodni. Na poleđini rada dostaviti podatke o autoru  (prezime i ime, razred i odeljenje, škola, mentor). Konkurs traje do 15.11.2016. godine Izložba se planira za  kraj  prvog polugodišta ove školske godine. Molimo učesnike da se radovi dostave striktno do datog roka. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće se uzimati u obzir za žiriranje i izlaganje.

Kategorije takmičenja: Predškolski uzrast, Školski uzrast I, II, III razred, Školski uzrast    IV, V, VI razred;  Školski uzrast VII, VIII razred, Srednjoškolski uzrast, Biblioteka igračaka „Zlatna barka“. Za svaku kategoriju proglasiće se pobednik (DIPLOMA) i II i III mesto  (POHVALE). 

O otvaranju izložbe prispelih radova i proglašenju pobednika javnost i učesnici

takmičenja biće pravovremeno obavešteni. Žiri za ocenu radova određuje EPO. Na odluku žirija ne mogu se ulagati žalbe.  Poželjno je da PU „Poletarac“, osnovne i srednje škole i Biblioteka igračaka predlože članove žirija.  Postoje primedbe da je žiri pristrasan i da dodeljuje  najviše nagrada odžačkim školama, pa je želja EPO-a da ove godine žiri čine vaspitačice, učiteljice i nastavnice van Odžaka. EPO predviđa da jedan član žirija bude iz Udruženja likovnih  umetnika Atelje 025. U slučaju da se za žiri ne prijave vaspitačice,učiteljice i nastavnici van Odžaka, žiriranje u celosti biće ponuđeno Udruženju likovnih umetnika Atelje 025.

Informacije i dogovori o preuzimanju radova: Ivica Ćirić  063/ 459 179, Dušan Mirković  065/8 743 456.

Radove se mogu  dostaviti  poštom na adresu: Ekološki pokret Odžaka, 25250 Odžaci, Bačka 36.

Preporučujemo: