Radna akcija u Bačkom Brestovcu

Radna akcija u Bačkom BrestovcuMesna podružnica Bački Brestovac u saradnji sa Mesnom zajednicom Bački Brestovac organizovala je 7.  aprila akciju sađenja  vetrozaštitnog pojasa na mesnom groblju. Ukupno je u akciji učestvovalo 39 akcijaša, a posađeno je 500 sadnica bagrema. Sadnice  je obezbedio Ekološki pokret Odžaka na osnovu  opštinskog konkursa  za nevladine organizacije, dok je sponzor akcije ( prevoz, hrana, piće za akcijaše ) bila Mesna zajednica Bački Brestovac.

Mesna podružnica Bački Brestovac Ekološkog pokreta Odžaka posebno se zahvaljuje za izuzetnu podršku, saradnju i pomaganju u organizaciji akcije predsedniku  Saveta Mesne zajednice Bački Brestovac Nikoli Orliću i sekretaru Mesne zajednice Bački Brestovac Slavku Beljanskom .

Na poziv predsednika Saveta Mesne zajednice  Bački Brestovac Nikole Orlića u akciji je učestvovao veći broj članova Srpske radikalne stranke, među kojima su bili Milan Ćuk, predsedik OO Srpske radikalne stranke, Dobrislav Prelić, narodni poslanik, Nenad Stojanović, predsednik MO Ratkovo SRS-a i drugi.

Članovima Mesne podružnice Bački Brestovac priključili su se i članovi mesnih podružnica Deronje i Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka.

Nakon uspešne akcije druženje je nastavljeno uz ručak, sa izraženom željom akcijaša da se sa ovakvim akcijama nastavi i u ostalim mestima i da učešće uzme što više građana, ustanova, institucija i stranaka.

Akciju su na ostalim terenima Bačkog Brestovca 8.4.2012. godine nastavili  članovi Lovačkog društvo „Brest“  iz  Bačkog Brestovca. 

Preporučujemo: