Radionica „Zimsko hranjenje ptica"

2012 12 10 pticeUčenici odeljenja 2a i 2b OŠ „Jožef Atila“ iz Bogojeva, koji čine grupu „PRIJATELJI PTICA “, održali su radionicu „Zimsko hranjenje ptica“. Učenici odeljenja 2.a su članovi Ekološke sekcije „SUNCOKRET“ i najmlađi su članovi Mesne podružnice Bogojevo Ekološkog pokreta Odžaka.

Radionica je održana 6. i 7.decembra 2012 godine, a održali su nastavnici Vencel Piroška i Marinković Vesna.

Prvog dana učenici su se upoznali sa najčešćim vrstama ptica naše sredine, naučili zašto su one jako bitne za našu životnu sredinu, zašto ih treba hraniti i čuvati zimi i zašto im se treba radovati. Naučili su čime se ptice hrane i šta je sve potrebno da one opstanu u teškim zimskim vremenskim uslovima i koju vrstu pomoći može da im pruži čovek.Napravljene su i jednostavne hranilice od PET boca . Hranilice su postavljene na drveću koje se nalazi u školskom dvorištu.

Drugog dana je sakupljena i pripremljena hrana za ptice, koja je sa vodom stavljena blizu prozora učionice, da bi deca mogla da posmatraju i prate ponašanje ptica.

U okviru radionice su napravljeni i crtežii koji će biti postavljeni u Eko kutku škole sa natpisom: „PRIDRUŽITE SE I VI ODELJENJIMA 2.a i 2.b U PROGRAMU PRIJATELJI PTICA!“

Preporučujemo: