Radionica "Bačko Podunavlje kao deo Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav"

Ekološki pokret Odžaka  i suorganizator Turistička organizacija opštine Odžaci 17.7. 2012. godine  bili su domaćini  radionice „Bačko Podunavlje kao deo UNESCO Prekograničnog  rezervata biosfere  Mura-Drava-Dunav“.

Organizatori radionice su WWF - Svetski fond za prirodu, Pokrajinski zavod  za zaštitu prirode, JP „Vojvodinašume“ i Udruženje građana „Podunav“ iz Bačkog Monoštora.

Radionica je održana u restoranu „Brioni“ u Odžacima.

Skup je otvorila Zdenka Mitić, sekretar UG „Podunav“ iz Bačkog Monoštora, a izlaganja su imali Duška Dimović, direktorica  programa za Srbiju WWF-a -  Dunavsko-karpatski program, Marko Tucakov  i Jadranka Delić iz  Pokrajinskog zavod za zaštitu prirode iz Novog  Sada i  Radmila Šakić iz  ŠG „Sombor“.

U okviru radionice prikazan je film o Rezervatu biosfere „Ron“ u Nemačkoj, a nakon toga bio je organizovan rad u grupama.

Radionici su prisustvovali prim.mr dr Ljiljana Sokolova Đokić, načelnica Zapadnobačkog upravnog okruga, Miloš Pejčić, predsednik Skupštine opštine Odžaci, Petar Škundrić i Ognjen Đurasinović u ime Odeljenja za urbanizam, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine OU opštine Odžaci, predstavnici Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, JP „Vojvodinašume“, kao i  NVO, opštinskih uprava i turističkih organizacija iz Sombora, Apatina, Odžaka, Bača i Bačke Palanke.

 {gallery}vesti-2012/2012_07_19_radionica{/gallery}

Preporučujemo: