Pružimo ljubav Dunavu

(Preuzeto sa sajta Radio Odžaka)
Snezana Jovanovic jun 29, 2013 

U saradnji sa Republičkom direkcijom za vode Turistička organizacija opštine Odžaci danas je uspešno realizovala manifestaciju posvećenu obeležavanju Dana Dunava koji se proslavlja širom toka ove reke. Program pod nazivom Dunav – glavna ulica Evrope održan je na lokaciji Auto kampa Štrand u Bogojevu uz učešće članova Ekološkog pokreta Odžaka i mladih ekologa iz karavukovačke podružnice, učenika Osnovne škole Bora Stanković. 

 Opštinska turistička organizacija organizovala proslavu Dana Dunava

Učesnike ovogodišnje manifestacije pozdravila je vd direktor Turističke organizacije opštine Odžaci Sena Vojvodić koja se ujedno zahvalila svim saradnicima na obeležavanju ovog značajnog datuma, istakavši da on ima za cilj da se podigne svest javnosti o vrednostima i neprocenjivom bogatstvu reke Dunav i vodenih ekosistema. 

O značaju i zaštiti voda, kao i predstavnicima dunavske flore i faune predavanje je održao Marko Zlatković, dipl. ekolog iz Srpskog Miletića. Predavanje su sa pažnjom pratili karavukovački osnovci, a nakon toga bili kreativni učesnici ekološke radionice pod nazivom U novom odelu. 

 

Oni su od PET ambalaže zajedno sa nastavnicom biologije Lelom Manić, i Tatjanom Stoilković i Marijom Drakulić iz Turističke organizacije napravili upotrebne predmete i nakon toga izložili svoje zanimljive radove. 

Karavukovački osnovci – učesnici ekološke radionice

Proslavi Dana Dunava u Bogojevu pridružili su se i vrhunski majstori u kuvanju ribljeg paprikaša Dušan Vičić i Moša Bogdanović iz Odžaka čiji su specijalitet imali priliku da probaju svi učesnici manifestacije na zajedničkom ručku. 

Ovogodišnju kampanju pod sloganom Aktivni za reke, obeležiće preko stotinu aktivnosti koje će se tokom leta odvijati u 30 gradova širom Srbije, a među brojnim partnerima je treću godinu za redom i opština Odžaci i Turistička organizacija kao glavni nosilac aktivnosti u promociji Dana Dunava na ovim prostorima.

Preporučujemo: