Predavanja u Deronjama i Bačkom Brestovc

2013 02 25 deronjeU petak , 22.2.2013, u osnovnim školama „Vuk Karadžić“ iz Deronja i „Nikola Tesla“ iz Bačkog Brestovca mr Oliver Fojkar, načelnik Odeljenja za promociju, edukaciju i odnose sa javnošću Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode, održao je učenicima nižih razreda i nastavnom osoblju predavanje na temu „Zaštita prirode u Vojvodini“. Predavanju je prethodilo prikazivanje filma „Bele rode moje ravnice“ , u režiji mr Fojkara.

redavanja u ovim školama je plod dugogodišnje saradnje Ekološkog pokreta Odžaka i mr Olivera Fojkara i Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode , a ostvarena su dogovorom i saradnjom mesnih podružnica Deronje i Bački Brestovac sa mesnim školama.

Ekološki pokret Odžaka zahvaljuje se osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Nikola Tesla“ za saradnju na širenju i podizanju ekološke svesti kod naših najmlađih sugrađana - što je jedan od najvažnijih opštih zadataka i ciljeva Ekološkog pokreta Odžaka.

Sa mr Oliverom Fojkarom je postignut načelni dogovor da se sa ovakvim predavanjima u narednom periodu nastavi i u ostalim školama u opštini Odžaci.

Preporučujemo: