Posađene paulovnije u krugu škole Branko Radičević

Ekološki pokret Odžaka dobio je SAOPŠTENJE od nastavnice biologije OŠ „Branko Radičević“ Nade Jovanović koje u celini objavljujemo:

“Osnovna škola  „Branko Radičević“ u Odžacima  20.11.2015. godine  organizovala je akciju sađenja Paulovnije u krugu škole. Zahvaljujući postojanju velikog zelenog pojasa ispred i u dvorištu škole,u čenici prvog, trećeg i petog razreda, sa učiteljicama Livijom Kohout, Jasminom Karan, Jasminom Ižak i nastavnicom biologije Nadom Jovanović zasadili su 20 sadnica.

Nabavku sadnica izvršio je predstavnik projekta „Posadi drvo-sačuvaj planetu“, student poljoprivredne tehnike,entuzijasta i mladi ekolog – Siniša Mali iz Kucure, a akciju je propratio i predsednik Ekološkog pokreta Odžaka, Ivica Ćirić. 

Učenici su se upoznali sa Paulovnijom na predmetu Čuvari prirode i znajući blagodeti koje ovo drvo nosi sa sobom, sa zadovoljstvom su uredili svoje školsko dvorište. Mnogi stručnjaci svrstavaju Paulovniju u najbrže rastuće drvo na svetu.Očekivani rast u prvoj godini je 3-6 metara. Parkovi i bašte su mesta u kojima Paulovnija treba da zauzme značajno mesto zbog svojih kvaliteta: ogroman list, bogata kruna, divan cvet. Zbog prerade velike  količine ugljen -dioksida ,Paulovnija se može nazvati i „plućima gradova"."

{gallery}vesti-2015/2015_11_22_paulovnija{/gallery}

Preporučujemo: