Pokretanje akcije "Uredimo Odžake"

Mesna podružnica Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka u saradnji sa  TV K 25,  na osnovu  finansijske podrške koju je   dobila na opštinskom  konkursu za sufinansiranje projekata građana u 2012. godini,    pokreće akciju „Uredimo Odžake“ , koja će se sastojati u snimanju lokacija naseljenom mestu Odžaci na kojima se krše odredbe Odluke o komunalnim delatnostima u delu koji se odnosi na nezakonito lagerovanje različitih  materijala  čije je lagerovanje zabranjeno na  uličnim prostorima.

Namera  Mesne podružnice Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka je, pre svega,  da ovo bude preventivna akcija  i da građanima ukaže da ne mogu da se ponašaju  samovoljno, već u skladu sa  odredbama Odluke o komunalnim delatnostima, pa se stoga skreće pažnju građanima naseljenog mesta Odžaci da je po  toj  Odluci držanje raznih materijala na uličnom prostoru ispred kuća nedozvoljeno.

Mesna podružnica Odžaci EPO-a  poziva građane Odžaka da  narednih 45 dana iskoriste za uklanjanje svega onoga što ne bi trebalo da se nalazi na uličnom prostoru – što se naročito odnosi na razne vrste građevinskog materijala, poljoprivredne proizvode i poljoprivrednu mehanizaciju, drva za loženje i ostale materijale.

Posle isteka roka od 45 dana, odnosno od 15. septembra 2012. godine, aktivisti Mesne podružnice Odžaci EPO-a  obićiće sve odžačke ulice, snimiti  lokacije na kojima se krše odredbe Odluke o komunalnim delatnostima i na osnovu  snimljenog materija sačiniće se slajd šou koji će biti svakodnevno prikazivan na TV K 25, dok će po jedan primerak biti dostavljen zvaničnicima opštine Odžaci i komunalnoj inspekciji.

Da ne bi bilo nesporazuma i neprijatnih situacija na relaciji građani-EPO i građani-inspekcija i nepotrebnog kažnjavanja građana , još jednom upućujemo apel građanima Odžaka da u narednih 45 dana urede ulične prostore ispred svojih kuća i uklone sve vrste materijala čije držanje na uličnim prostorima nije dozvoljeno.

Mesna podružnica Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka poziva sve građane Odžaka da se priključe akciji i daju doprinos lepšem izgledu našeg grada.

{gallery}vesti-2012/2012_07_30_uredimo_odzaci{/gallery}

Preporučujemo: