Podizanje javne svesti o upravljanju otpadom u zapadnobačkom i podunavskom regionu

 JKP «Usluga» iz Odžaka i Ekološki pokret Odžaka u sredu, 31.3.2010. godine u SPC «Odžaci» u Odžacima organizovali su tribinu pod nazivom «Podizanje javne svesti o upravljanju otpadom u Zapadnobačkom i Podunavskom regionu».

Tribinu je otvorio novoizabrani predsednik opštine Odžaci prof. Predrag Cvetanović, kojem je, kako je sam rekao, ovo prvi javni nastup posle izbora za predsednika opštine Odžaci, tako da je  prisustvom otvaranju tribine održao datu reč iz inauguracionog govora da će jedan od prioriteta u njegovom radu biti  zaštita životne sredine.Prisustvo predsednika opštine  Ekološki pokret Odžaka ocenjuje kao nagoveštaj  drugačijeg pristupa  vođenju politike zaštite životne  sredine u opštini Odžaci u odnosu na raniji period.

Tribini su prisustvovali rukovodeći ljudi Odelenja za urbanizam, stambeno-komunalne, imovinsko-pravne poslove i zaštitu životne sredine,Odelenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Odžaci, JKP «Usluga», mesnih zajednica, Ekološke zadruge «Odžačanka», predstavnici odžačkih medija, i ,ono što posebno raduje, odelenje 36 Tehničke škole iz Odžaka, smer zaštite životne sredine.

Gost tribine bio je Andrija Penzeš, direktor JKP «Čistoća» u Somboru, autor  brošure koja je rađena u okviru istoimenog susedskog projekta, čiji su glavni nosioci  Grad Sombor i Opština Baja, a partneri projekta  bili su opštine Apatin, Bač,Kula i Odžaci, Regionalna agencija za razvoj Sombora, JKP «Čistoća» iz Sombora  i Ekonomski fakultet iz Subotice. Projekat je finansirala Evropska unija.

Gospodin Penzeš i saradnici doneli su 100 primeraka brošure  po kojoj je nazvana tribina i 1000 primeraka flajera «Za naš grad bez otpada!» i najavili da će u sledećih mesec dana u svim odžačkim osnovnim i srednjim školama održati po jedan edukativni školski  čas o upravljanju otpadom, kada će biti i podeljene donete brošure i flajeri, dok će se za deset odelenja Dečijeg vrtića «Poletarac» održati predavanja  prilagođena utrastu predškolske dece.

Preporučujemo: