Osma podružnica Ekološkog pokreta Odžaka

U Karavukovu je u petak, 12.9.2012. godine , u OŠ „Bora Stanković“ održana Izborna skupština Mesne podružnice Karavukovo Ekološkog pokreta Odžaka.

U ime Inicijativnog odbora sastanak je sazvala Nada Jovanović, koja je, zajedno sa predsednikom Ekološkog pokreta Odžaka Ivicom Ćirićem , otvorila i predsedavala Izbornom skupštinom Mesne podružnice Karavukovo.

U uvodnom delu Skupštine  predsednik i sekretar Ekološkog pokreta Odžaka Ivica Ćirić i Dušan Mirković  upoznali su prisutne  sa  dosadašnjim radom  Ekološkog pokreta Odžaka, dok su  članovi  novoformirane Mesne podružnice Karavukovo  govorili o problemima u Karavukovu i davali predloge za njihovo rešavanje.

 

Za predsednika Mesne podružnice Karavukovo jednoglasno je izabrana Dragana Đorđević, diplomirani inženjer zaštite životne sredine. U Izvršni odbor, pored Dragane Đorđević, koja je član Izvršnog odbora po funkciji, izabrani su i Stevan Ilić, Momčilo Momčilović, Miroslav Spasić i Davor Marinković. Članovi Izvršnog odbora su se međusobno složili i jednoglasno za predsednika Izvršnog odbora izabrali Momčila Momčilovića.

Mesna podružnica Karavukovo je osma podružnica Ekološkog pokreta Odžaka i po tome je Ekološki pokret Odžaka verovatno jedinstveno ekološko udruženje građana u Srbiji. Do sada su osnovane mesne podružnice u Odžacima, Ratkovu, Bačkom Gračacu, Srpskom Miletiću,  Bogojevu, Deronjama i Bačkom Brestovcu. Jedino naselje u odžačkoj opštini gde Ekološki pokret Odžaka nema mesnu podružnicu je Lalić. 

Posebna vrednost novoformirane Mesne podružnice Karavukovo je što su članovi pretežno  mladi ljudi, a posebno to važi za članove Izvršnog odbora.

FOTOGRAFIJE: www.karavukovo.com

Preporučujemo: