Nastavak akcije "Uredimo Odžake"

Mesna podružnica Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka obaveštava građane Odžaka da komunalni inspektori Odeljenja za inspekcijske poslove Opštinske uprave opštine Odžaci trenutno  obilaze lokacije na kojima su aktivisti Mesne podružnice Odžaci, u okviru akcije „Uredimo Odžake“, uočili nepoštovanje odredbi opštinske Odluke o komunalnim delatnostima.

Cilj akcije „Uredimo Odžake“  je da se sugrađanima ukaže na obavezu poštovanja važeće Odluke o komunalnim delatnostima, te je u tom smislu i bio dat rok od 45 dana da građani  sa uličnih prostora uklone sve vrste materijala čije držanjena tim mestima nije dozvoljeno.

Trenutno prikazivanje spota na Televiziji K 25, našem partneru u akciji „Uredimo Odžake“,  takođe ima za cilj da građanima ukaže da treba da uklone sa uličnih prostora sve ono što nije dozvoljeno da se drži na tom mestu.

Neki građani su  posle gledanja spota samoinicijativno očistili ulični prostor i o tome obavestili Ekološki pokret Odžaka.

Komunalnoj inspekciji takođe nije prevashodni cilj kažnjavanje građana. U Odluci o komunalnim delatnostima regulisano je da se građanima najpre uručuje opomena u kojoj se obaveštavaju o obavezi iz pomenute odluke, a tek posle isteka roka koji je dat za uklanjanje materijala i uređivanje uličnog prostora sledi prijava za kažnjavanje. Da građani ne bi dolazili u neprijatnu situaciju, još jednom ih pozivamo da pre dolaska inspektora očiste ulični prostor i naj način izbegnu neprijatnost  i ,  sa druge strane,  daju doprinos ukupnom uređenju našeg grada. O kojim se građanima radi može se videti na spotu koji prikazuje TV K 25 posle svakog emitovanja vesti.

Mesna podružnica Odžaci Ekološkog pokreta Odžaka se još jednom zahvaljuje sugrađanima u onim ulicama u kojima nema ni jedne nepravilnosti, a takođe i građanima koji su, na osnovu naše inspekcije i emitovanja spota na TV K 25 ili opomene koje je izrekla komunalna inspekcija , u međuvremenu  uklonili nepropisno lagerovan materijal ispred svojih kuća.

Preporučujemo: