Mladi ekolozi EPO učestvovali u obeležavanju Dana Dunava

Pod sloganom – Oslušnimo reku, Turistička organizacija opštine Odžaci u petak je u vikend naselju Dunavska obala u Bogojevu obeležila Međunarodni dan Dunava nizom tematskih sadržaja posvećenih najdužoj reci u Evropskoj uniji i velikom prirodnom resursu, koja kroz odžačku opštinu protiče u dužini od skoro 10 km.

U ribolovačkom domu u Bogojevu prof. u penziji Boško Đorđević održao je predavanje na temu Rimski limes, a zajedno sa Nikolom Demeter imao je interesantno izlaganje o postojanju i značaju dunavskih vodenica kojih je nekada bilo dosta u našoj okolini.
Na obali reke Dunav bilo je veličanstveno stajati i toga dana, a svoje impresije deca iz bogojevačke Mesne podružnice Ekološkog pokreta Odžaka prenela su na papir i naslikala oko tridesetak radova na temu Dunav u mojim očima.

Ovaj svojevrsni umetnički festival upotpunila je izložba slika Dunav u mom slikarskom videokrugu, u čijoj postavci su se našla umetnička dela odžačkih slikara: Šandora Gogoljaka, Boška Đorđevića, Ilone Molnar, Ilije Stankovića i Slobodana Trajkovića. Prvi put ovi umetnici su izlagali zajedno, a spojila ih je ljubav prema slikarstvu i reci Dunav.

Direktor Turističke organizacije Vladimir Ignjatović se tom prilikom zahvalio svim ljudima kojima je Dunav na srcu i koji, nastavljajući tradiciju vezanu za ovu reku, pomažu razvoj turističke infrastrukture na teritoriji opštine Odžaci.

Manifestacija posvećena Danu Dunava realizovana je u Bogojevu uz pomoć Republičke direkcije za vode i kompanije Koka-kola, a među 300 partnerskih organizacija po drugi put učešće je uzela opštinska Turistička organizacija.

(Tekst preuzet sa sajta Radio Odžaka -http://www.ico.rs )

Preporučujemo: