Mladi ekolozi Bogojeva na majskim susretima vatrogasaca

Dobrovoljna vatrogasna društva iz sedam vojvođanskih mesta održala su 9.5. 2010. u Bogojevo 30. Majske susrete DVD-a uz učešće gostiju iz Dalja ( Republika Hrvatska).Organizator ovogodišnjih susreta bilo je DVD iz Bogojeva  u ime Opštinskog vatrogasnog saveza opštine Odžaci. Mladi članovi Mesne podružnice Bogojevo Ekološkog pokreta Odžaka priskočili su u pomoć DVD  Bogojevo u pripremama ove manifestacije.

Posao mladih ekologa Bogojeva bio je organizovanje  sakupljanja otpada. U dvorište OŠ «Jožef Atila», gde se inače odvijao najveći deo ove manifestacije, dopremljen je  kontejner za odlaganje PET  ambalaže i limenki, a po ogradi škole postavljene su vreće za odlaganje smeća. Članovi Podružnice  EPO-a , inače učenici 7.i 8. razreda, nadzirali su teren, opominjali prisutne da ne bacaju otpad i sakupljali su razbacane otpatke. Akciju su izveli u prisustvu predsednice Podružnice Vencel Piroške i potpredsednika Tucić Lazara, a veliku pomoć pružila je i  nastavnica Hajdu Aniko. Prisutni građani i takmičari   pozdravili su angažovanje mladih ekologa.

Mesna podružnica Bogojevo EPO-a zatražila od Mesne zajednice  Bogojevo da dopremljeni kontejner posle ove manifestacije ostane u školi, jer do sada đaci nisu imali gde da odlažu PET ambalažu i limenke – što će najverovatnije biti prihvaćeno.

Preporučujemo: