MEDIJSKI MRAK Novinar dobio otkaz zbog nepodobnog izveštavanja

Novinar Radoslav Medić dobio je rešenje da je tehnološki višak u redakciji Radio Odžaka gde je radio više od 30 godina.

On se lokalnim moćnici zamerio što je u informaciji sa konferencije za medije DS preneo ocenu da je Skupština opštine Odžaci u kojoj većinu čine naprednjaci ukinula ekološku taksu Hemijskoj industriji „Hipol“ jer je primila u radni odnos supruge Gorana Đakovića (SNS), predsednika SO, i Vlaska Grujičića, šefa odborničke grupe SNS. 

Iako su samo posle dva dana održali svoju konferenciju za novinare i imali priliku da odbace tvrdnje demokrata, Đaković i Grujičić nisu negirali da im supruge rade u HI „Hipol“. 

 

- Nikada ranije u istoriji tog radija, dugoj 45 godina, niko nije dobio otkaz iako su neki ljudi bili žigosani za vreme režima Slobodana Miloševića. Ja sam prvi koji je ostao bez posla zbog jednog izveštaja sa konferencije za štampu - ističe Medić.

- Direktor Radio Odžaka Zoran Lukić mi nikada nije direktno saopštio da me kažnjava zbog teksta o ukidanju ekološke takse i stavu DS o tom pitanju, već su me jednostavno proglasili tehnološkim viškom - objašnjava Medić, kome je do penzije ostalo dve godine.

IZVOR: BLIC -http://www.blic.rs/Vesti/Vojvodina/521490/MEDIJSKI-MRAK-Novinar-dobio-otkaz-zbog-nepodobnog-izvestavanja

Preporučujemo: