EPO na radionici "Komuniciraj jasno, glasno i efektno"

Radionici je u ime EPO-a prisustvovao sekretar EPO-a Dušan R. Mirković

 Saopštenje WWF-a: 

Održana radionica na temu uloge i značaja komunikacije za predstavnike zainteresovanih strana u Gornjem Podunavlju

Sombor, 28. avgust 2014 – Kao deo nove regionalne inicijative WWF-a i Coca-Cola sistema za obnovu vlažnih staništa duž Dunava, u utorak i sredu održana je dvodnevna radionica za predstavnike zainteresovanih strana iz SRP Gornje Podunavlje pod nazivom Komuniciraj jasno glasno i efetkno. 

Preko 15 “stanovnika” Evropskog Amazona (budućeg Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav) u Srbiji moglo je naučiti dosta o značaju jasne, glasne i efektne komunikacije u cilju promocije Gornjeg Podunavlja kao predela jedinstvenih prirodnih, kulturnih i geografskih odlika. Neki od alata koje su učesnici radionice mogli da steknu su javni nastup pred kamerama, pisanje saopštenja za medije, korišćenja društvenih mreža, ali i o opštem značaju jasne svakodnevne komunikacije. 

Radionica je bila namenjena različitim interesnim stranama (upravljačima zaštićenih područja, lokalnoj samoupravi, udruženjima građana, zanatlijama, zaposlenima u turizmu, privatnim preduzetnicima...) sa ciljem sticanja veština i alata za promovisanje kako prirodnih, tako i ekonomskih vrednosti, a samim tim i unapređenja sopstvenog poslovanja.

 

Kao kruna uspeha ove radionice, “usvojena” je i takozvana “Somborska deklaracija” koja predstavlja zajedničku viziju Gornjeg Podunavlja, ali i obećanje svih učesnika radionice da će dalje raditi na unapređenju ovog područja. 

Ovo je samo jedna od aktivnosti WWF-a u okviru projekta "Obnova vlažnih staništa na području Mure, Drave i Dunava" i usko je vezana za inicijativu stvaranja UNESCO Prekograničnog rezervata biosfere "Mura-Drava-Dunav" poznatog i kao Evropski Amazon.

Dodatne informacije:

Aleksandra Stamenković, WWF Communications Officer, 069 10 30 260, Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.

O WWF-u

WWF je jedna od najvećih, širom sveta priznatih, nezavisnih organizacija, koja se bavi zaštitom prirode i ima skoro 5 miliona pristalica i aktivnu globalnu mrežu u više od 100 zemalja. Misija WWF-a je da zaustavi uništavanje životne sredine i da stvori budućnost u kojoj ljudi žive u skladu sa prirodom putem očuvanja svetske biološke raznovrsnosti, održivog korišćenja prirodnih resursa i smanjenja zagađenja i preterane potrošnje. www.panda.org/serbia 

Preporučujemo: