Deronje: Ekolozi ofarbali ogradu Ambulante

2013 03 14 deronjeČlanovi Ekološkog pokreta Odžaka Mesne podružnice Deronje sa prvim lepim danima počeli su organizovati akcije za uređenje svojih prostorija i sela.

Prostorija koja im je dodeljena u Etno kući u Deronjama konačno je u potpunosti opremljena, a ekolozi su uredili dvorište i zelenu površinu.

Juče su ekolozi popravljali i farbali ogradu oko Zdravstvene stanice Deronje. Ova ograda se u nekoliko navrata našla na meti nepoznatih počinilaca koji su lomili i iskrivili pojedine delove.

Teži deo posla, zavarivanje i popravku ograde, zajedničkim snagama su uradili Brane Bojanić i Stevan Lazić. Milica Stefanović je sponzorisala belu boju i četke za farbanje, a mladi ekolozi su uložili svoj trud i ofarbali ogradu oko seoske ambulante. Juče je poporavljena i kapija na ulazu u dvorište.

Ekolozi najavljuju i nove akcije za uređenje sela i okoline, a jedna od njih biće uređenje prostora na kanalu DTD gde se okuplja veliki broj pecaroša i ljubitelja prirode - kaže Akif Hasanović, podpredsednik Mesne podružnice Deronje.(Radio D65)

Preporučujemo: