Cveće tema i sledećeg konkursa Naša ekološka lepota

Cveće tema i sledećeg konkursa Naša ekološka lepota

Ekološki pokret Odžaka priredio je izložbu i dodelu nagrada najuspešnijim učesnicima likovnog konkursa "Naša ekološka lepota".

Svečanost je održana u holu OŠ "Branko Radičević" u Odžacima gde će izložba biti postavljena do 19. juna.

Radi se o konkursu koji se tradicionalno raspisuje na teme iz ekologije i zaštite životne sredine, a namenjen je deci iz vrtića, kao i učenicima osnovnih i srednjih škola iz opštine Odžaci. Sa željom da decu i mlade motiviše na kreativnost i maštovitost, Ekološki pokret Odžaka nagrađuje najbolje radove.

Završnica ovogodišnjeg konkursa je održana 15. juna i to nakon što je dva puta odlagana, drugi put zbog pandemije koronavirusa. Na dodeli priznanja okupili su se nagrađeni učesnici, kao i njihovi mentori iz škola i vrtića. Nagrade je uručila Smilja Miler, dugogodišnja članica Ekološkog pokreta Odžaka.

Na temu "Cveće" pristigao je veliki broj radova. Prema oceni žirija u kome su bili likovni umetnici Nenad Vujnović Nješ, Šandor Gogoljak i Saša Anđelković, kvalitet radova je na visokom nivou. Posebne pohvale članovi žirija imali su za radove koji su pristigli iz svih objekata Predškolske ustanove "Poletarac".

Kako je zadata tema pobudila veliko interesovanje, Ekološki pokret Odžaka je odlučio da i sledeće godine tema likovnog konkursa "Naša ekološka lepota" bude "Cveće". Novi konkurs tradicionalno će biti raspisan početkom školske godine, a mladi likovni stvaraoci već sada mogu da pripremaju radove.

- Cveće je univerzalan slikarski motiv i kako vidite ovde po ovim radovima, tu može da se razvije mašta u neograničenim pravcima, a da uvek bude dominantna tema cvet - kaže likovni umetnik Nenad Vujnović Nješ, član žirija.

- Ovo je treći pokušaj da organizujemo ovu izložbu koja je po meni u potpunosti uspeli. Deca su uzela svoje nagrade koje su zaslužila lepim radovima. Pristiglo je jako puno radova, a nagrada je bilo toliko koliko je bilo, zato ćemo ovu temu ponoviti, tako da se nadam da će i sledeći konkurs biti isto tako uspešan - izjavio je Ivica Ćirić, predsednik Ekološkog pokreta Odžaka.
Povodom završetka ovogodišnjeg konkursa, Ekološki pokret Odžaka je Osnovnoj školi "Branko Radičević" i Predškolskoj ustanovi "Poletarac" iz Odžaka dodelio zahvalnice za dugogodišnju i uspešnu saradnju.
- Želim da se zahvalim Ekološkom pokretu Odžaka i izrazim zadovoljstvo što naša saradnja dugo godina traje. Posebno sam srećna što se naši učenici odazivaju tim konkursima i učestvuju, a evo vidimo i da ima nagrađenih među njima, na njih sam posebno ponosna, kao i na moje nastavnike i učitelje. Ovom prilikom im čestitam na dobijenim nagradama i na tome što su tako vredni i tako lepo predstavljaju našu osnovnu školu - rekla je Danijela Ćulibrk, direktorica OŠ "Branko Radičević" u Odžacima.

Finansijska sredstva za organizaciju likovnog konkursa i nagrade obezbeđena su iz budžeta opštine Odžaci na javnom konkursu za sufinansiranje nevladinih organizacija u 2019. godini.

Izvor: Radio Odžaci
Autor teksta i fotografija: Petar Dukić

Preporučujemo: