Čišćenje "Štranda" U Bogojevu

Povodom 24. maja, Evropskog dana parkova, Mesna podružnica Bogojevo Ekološkog pokreta Odžaka, uprkos lošim vremenskim uslovima,   organizovala je u četvrtak, 13.5.2010.godine, čišćenje  divljih deponija  u Rekreacionoj zoni «Štrand» u Bogojevu,  sa ciljem da ova turistička destinacija što  čistija i urednija  dočeka  predstojeću sezonu kupanja.

Kao i proteklog vikenda u «glavnoj ulozi» i ovog puta  je bilo sedamnaest članova  podmlatka Mesne podužnice Bogojevo Ekološkog pokreta Odžaka pod vođstvom predsednice  Piroške Vencel i članova Izvršnog odbora Podružnice Bogojevo. Aktivno učešće u akciji imali su predsednik Ekološkog pokreta Odžaka Dušan Mirković i predsednik Izvršnog odbora Ekološkog pokreta  Odžaka Ivica Ćirić.

Akciju je podržala Turistička organizacija opštine Odžaci.

Sponzori akcije bili su STR «Ducko» iz Srpskog Miletića i STR «Minta» iz Bogojeva.

U akciji je izdvojeno tridesetak džakova PET ambalaže i dva džaka limenki, dok je smeće sakupnjeno na gomile, koje će narednih dana biti  izveženo.

Aktivisti Ekološkog pokreta Odžaka dogovorili su se da se do 24.maja izvede još jedna akcija i posao čišćenja divljih deponija dovede do kraja. Takođe, dogovoreno je da se od nadležnih opštinskih službi zatraži da se obezbedi dovoljan broj  kontejnera  za selektovanje PET ambalaže i limenki i  odlaganje smeća i da se dogovori redovno pražnjenje kontejnera, kako bi se u narednom periodu trajno rešio dugogodišnji problem nastanka divljih deponija na «Štrandu» u Bogojevu.

Preporučujemo: