Akcija sađenja belih borova

epologoDrugi sastanak EPO Mesne podružnice Karavukovo koji je održan u petak 07. decembra protekao u radnoj atmosferi. Desetak članova je dogovaralo o tome gde i kada posaditi 20 belih borova koje su dobili uz pomoć direktora JP "Vojvodinašume" Miće Vukelića iz Odžaka.

U dogovoru sa Svetlanom Tasić, vaspitačicom u vrtiću “Suncokret“ u Karavukovu, koja je i član Mesne podružnice, tri bela bora biće posađena ispred vrtića. Preostalih 17 borova biće posađeno u OŠ “Bora Stanković“ u Karavukovu na prostoru pored terena sa veštačkom travom na kome direktor škole Vladimir Stančić planira jednu otvorenu eko učionicu.

Akcija sađenja sadnica će se održati u subotu 15. decembra (ako vremenski uslovi dozvole) sa početkom u 11:00 časova ispred vrtića, a posle toga i u osnovnoj školi.

Pored priče o sadnicama na dnevnom redu se našla i tema o jednoj lepoj akciji pod nazivom “Jelka želja“. Najstariji član Danča Marković je obećao jednu jelku sa busenom koju bi posadili u centru sela na mestu koje bi trebalo da odobre članovi sadašnjeg Saveta MZ Karavukovo.

Akcija će se održati u četvrtak 20. decembra na kojoj će deca iz vrtića “Suncokret“ i OŠ “Bora Stanković“ zajedno ukrašavati jelku sa ukrasima na kojima će biti ispisane njihove želje.

Članovi EPO MP Karavukovo pozivaju sve ljude dobre volje koji žele da učestvuju u ovim akcijama da slobodno dođu i prisustvuju 15. i 20 decembra i pomognu kreiranju jednog lepšeg i zdravijeg Karavukova.

Preporučujemo: