Akcija "Očistimo stoletne deronjske šume"

Mesna podružnica Deronje  Ekološkog pokreta Odžaka, kao zvršnu manifestaciju Ekološkog pokreta Odžaka u okviru obeležavanja 22.aprila - Dana planete Zemlje, organizovala je 30.4.2011.  u šumama Donje Branjevine akciju «Očistimo stoletne deronjske šume».

Akcija je organizovana u saradnji sa JP «Vojvodinašume».

U akciji je učestvovalo dvadesetak ekologa iz Deronja i Bačkog Brestovca, a akciju je ličnim učešćem podržao i predsednik Skupštine opštine Odžaci Miloš Pejčić.

U akciji su sakupljene dve prikolice otpada - uglavnom plastike.

U izjavi za TV K 25 iz Odžaka  predsednik Mesne podružnice Deronje EPO-a  Dejan Đurić je rekao da je ovo jedna u nizu akcija za čišćenje šuma u Donjoj Branjevini i da će se, po njegovoj proceni,  u ovoj akciji očistiti tek desetak procenata smeća koje se nalazi na prostoru između Deronja i Karavukova. Đurić je pozvao je  nevladine organizacije, političke stranke, građane , lovce , ribolovce i  sve posetioce šuma da se odgovorno ponašaju prema šumama  i da u budućem periodu  ne bacaju smeće i da čuvaju šume, jer je, po njegovim rečima, šuma već sada  postala veliko smetlište.

U cilju promovisanja  ove akcije i nastojanja da se građani  pozovu da pruže podršku aktivnostima Mesne podružnice Deronje Ekološkog pokreta Odžaka zakazano je za sredu, 4.5.2011, gostovanje Dejana Đurića na TV K 25 u emisiji «Popodne».

Pogledajte FOTOGRAFIJE sa akcije.

Preporučujemo: