Akcija "Drvo generacije"

2012 12 02 drvo zivota (1)Ovogodišnju simboličnu akciju pošumljavanja pod nazivom „Drvo generacije“ Ekološki pokret Odžaka je u saradnji sa osnovnim školama izveo prvi put u svih deset osnovnih škola u devet mesta opštine Odžaci. Akcija je realizovana sa petnaest odeljenja prvih razreda. Akcija je izvedena zahvaljujući finansijskim sredstvima iz budžeta opštine Odžaci koje je Ekološki pokret Odžaka dobio na Konkursu za sufinansiranje projekata udruženja građana.

Posebano vredan pažnje je postupak Mesne zajednice Bački Brestovac koja je obezbedila finansijska sredstva za sadnicu koju su posadili polaznici PU „Poletarac“ iz Odžaka , objekat „Duga“ u Bačkom Brestovcu, koji su na taj način postali prvi predškolci koji su se uključili u ovu akciju Ekološkog pokreta Odžaka i posadili svoje drvo generacije istovremeno sa prvacima, sa kojima, inače, dele zgradu i školsko dvorište.

Ovaj postupak Mesne zajednice Bački Brestovac je dao ideju predstavnicima Ekološkog pokreta Odžaka da za sledeću školsku godinu predlože da se akcija „Drvo generacije“ proširi i na odeljenja predškolaca u svim naseljenjim mestima opštine Odžaci, sa tim da u jesenjem periodu „Drvo generacije“ izvedu prvaci, a da istu akciju predškolci izvode u proleće, povodom 21. marta - Dana šuma.

{gallery}vesti-2012/2012_12_02_drvo_zivota{/gallery}

(Foto: EPO, www.karavukovo.co, Radio D 65, Deronje)

Preporučujemo: