Linkovi

Korisni linkovi ka sadržaju koji će vas sigurno interesovati...

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Poslednje vesti

EPO na konferenciji "Održivi razvoj i zelena ekonomija"

Danas 21.09.2016. godine Nacionalno udruženje eksperata životne sredine (NUEŽS) održalo je  svoju prvu konferenciju „Održivi razvoj i zelena ekonomija“ u Beogradu.. Zahvaljujući stručnosti i posvećenosti u dugogodišnjem ekološkom radu, Ekološki pokret Odžaka je na poziv NUEŽS prisustvovao Konferenciji. U ime Ekološkog pokreta Odžaka bila  je  prisutna Zagorka Stević Gojkov

Značajno je istaći da je osnovano Nacionalno udruženje eksperata životne sredine članica Evropskog udruženja eksperata zaštite životne sredine (ENEP) koje okuplja više od 45 000 profesionalaca kroz 20 nacionalnih asocijacija iz 10 evropskih država.

Opširnije...

Raspisivanje likovnog konkursa „Naša ekološka lepota“

Ekološki pokret Odžaka raspisuje tradicionalni opštinski likovni konkurs“ Naša ekološka lepota“.      

Tema ovogodišnjeg konkursa je  DIVLJE ŽIVOTINJE SVETA. Format crteža i tehnika rada su slobodni. Na poleđini rada dostaviti podatke o autoru  (prezime i ime, razred i odeljenje, škola, mentor). Konkurs traje do 15.11.2016. godine Izložba se planira za  kraj  prvog polugodišta ove školske godine. Molimo učesnike da se radovi dostave striktno do datog roka. Radovi koji stignu posle naznačenog roka neće se uzimati u obzir za žiriranje i izlaganje.

Opširnije...

Čisto da se zna i da se ne zaboravi

Pošto u Odžacima žive ljudi koji par godina prate vesti i kroz vesti  rad Ekološkog pokreta Odžaka i dolaze do zaključka da Ekološki pokret Odžaka  ništa ne radi i da ga treba ugasiti ( parafraziran komentar jednog Odžačana), istine radi i da se ne zaboravi, navešćemo jednu aktivnost koja je  dala rezultat koji se može  svakodnevno videti kod bioskopa u Odžacima. 

Radi se o kampanji za dobijanje NIVEA  igrališta.

Kampanju nije  vodio ni Dušan Marijan, ni Miroslav Kondić, ni  Goran Đaković, ni Biljana Cekić,  ni bilo ko iz aktuelne vlasti. Kampanju je vodio Ekološki pokret Odžaka. Da je tako pokazuju sledeći linkovi:

Opširnije...

Zakasneli apel

Kancelarija za poljoprivredu i Poljočuvarska služba opštine Odžaci 31.8.2016. godine ( !!!???) uputili su apel građanima da uklone ambroziju sa svojih površina , jer , kako je rečeno u saopštenju, „procena je da je više od deset  posto stanovništva alergično  polenov prah ambrozije“.

Čestitamo. Čestitamo. Čestitamo po sto puta. Lepo ste se setili.Naravno, ovo sa čestitanjem je samo šala.

Pitamo se kako vas nije sramota da krajem avgusta upućujete apel. Apel se upućuje na početku vegetacije. Tada se građanima uputi apel da OBAVEZNO uklone ambroziju sa svojih površina kako bi se sprečila polinacija. Uklanjanje ambrozije nije jednodnevni posao. To je i ogroman problem i ogroman posao i nikako se ne može jednokratno rešiti. Kada počne cvetanje ambrozije, onda je već kasno. Zna se da ambrozija počinje da cveta sredinom jula , a vidimo  da se apel  upućuje  krajem avgusta – mesec i po posle početka cvetanja. 

Postavlja se pitanje čemu služi Poljočuvarska služba opštine Odžaci?  Jedan od zadataka  treba da  bude  čuvanje polja, u okviru kog  treba da bude  i čuvanje polja od širenja ambrozije, odnosno  borba protiv ambrozije.

Opširnije...

Ravnopravni i ravnopravniji

 

Povod za pisanje ovog komentara je objavljivanje Javnog konkursa za sufinansiranje osnovnih troškova sportskih klubova u opštini Odžaci, gde je naglašeno da će se raspodela vršiti prema Kriterijumima i uslovima za sprovođenje javnih konkursa za sufinansiranje sporta za 2016. godinu koje je usvojilo Opštinsko veće opštine Odžaci.

Po definiciji političke stranke, verske organizacije, sportski klubovi i nevladine organizacije su udruženja građana. Međutim,  ispada da lokalna samouprava ima različite kriterijume za različita udruženja građana.  Ekološki pokret Odžaka je pre nekoliko godina inicirao osnivanje Komisije za saradnju sa udruženjima , na osnovu koje je Skupština opštine Odžaci donela Odluku o osnivanju Komisije za saradnju sa nevladinim, humanitarnim i ostalim organizacijama.

Opširnije...

 
 
 
 

Naše  podružnice

 

Zahvalnica

Besplatno uvođenje i korišćenje internete omogućio

Web  drugari

 

 

 

 
 
 
 

Poslednje  vesti

Najčitanije  vesti

Poslednji  komentari

Najčitaniji  komentari