EPO: ”Efikasna” lokalna samouprava

Iako je Ekološki pokret Odžaka imao nameru da se batali pisanja raznih komentara, očekujući da su dosadašnji komentari bili dovoljna opomena lokalnoj samoupravi,  zbog nastavljanja loše prakse, prinuđeni smo da i dalje na web strani EPO-a www.epodzaci.org  (pošto se ovakva vrsta dopisa uglavnom  ne može plasirati  preko odžačkih medija, naročito Radio Odžaka), nastavljamo praksu direktne kritike.

 Povod  pisanja  ovog komentara je Konkurs za sufinansiranje projekata udruženja građana, koji je potpisao predsednik opštine Odžaci Predrag Cvetanović. Konkurs je objavljen u «Našim novinama». Rok za podnošenje projekata je bio 15 (petnaest) dana od dana objavljivanja , odnosno do 15.4.2011. godine, a, kako je pisalo u Konkursu, «Odluku o dodeli sredstava donosi Opštinsko veće, na predlog Komisije za dodelu sredstava , koju je imenovao predsednik opštineOdžaci, najkasnije 7 dana od dana zaključenja Konkursa» (citat iz «Naših novina»).

Interesujući se 6.5.2011. godine kod Jelene Babić iz Kancelarije za protokol i odnose sa javnošću (znači, petnaest dana posle roka kada je trebalo da budu  poznati  rezultati Konkursa), kada će biti objavljeni rezultati Konkursa, dobijen je odgovor: «Kada predsednik oformi Komisiju za dodelu sredstava».

Umesto da 22.4.2011. budu gotovi rezultati Konkursa, petnaest dana posle tok roka stiže «objašnjenje» da predsednik  treba da formira Komisiju . Prosto neverovatno?! Da čovek ne poveruje ni ušima ni očima!  Koliko znamo i razumemo srpski jezik , po  tekstu Konkursa, Komisija je bila formirana pre raspisivanja Konkursa. Ovde je neko stvarno lud ili se pravi lud. Tražimo da se objavi zvanično objašnjenje o čemu se ovde radi.

Sve je ovo vrlo, vrlo neozbiljno. Za ovakvo neodgovorno ponašanje neko treba da odgovara.

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška