×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: [ROOT]/images/vesti/2011_08_15_celavi_trg
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/vesti/2011_08_15_celavi_trg
Odštampajte ovu stranicu

"Ćelavi trg" uskoro i u Odžacima?

Sombor je poznat po «Ćelavom trgu», kako, inače,  Somborci  popularno zovu  Trg Svetog Trojstva.  Po svemu sudeći, i u Odžacima uskoro treba očekivati isti takav trg ispred Sportsko-poslovnog centra «Odžaci».

Pri gradnji SPC «Odžaci» odsečeni su neki primerci borova, dok su tri bora ostavljena. Zbog nivelacije terena, odnosno nasipanja terena sa  više od jednog metra zemlje, ni ova tri preostala bora nisu dugo izdržala, tako da su se vremenom osušili - pa su ih nadležni isekli.

Iako na trgu i dan-danas postoje  dva ograđena kruga  gde se nekad bili borovi, a danas panjevi od tih borova, niko da se seti da panjeve povadi i na njihovo mesto posadi  nova stabla. Svojevremeno je bilo posađeno i desetak primeraka  zimzelenih sadnica , ali su se one od prevelike «stručne brige» vrlo brzo posušile, tako da se po rastinju prostor ispred SPC «Odžaci» polako približava «Ćelavom trgu» u Somboru. Samo još fali da se unište  polja travnjaka, da se to «behatonira» i  posao «ćelavljenja» ovog prostora biće dovršen.

Zašto Sombor da ima «Ćelavi trg» a da mi u Odžacima nemamo?

{gallery}vesti/2011_08_15_celavi_trg{/gallery}

Share this article