Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /www/webvol31/yg/3r9510c3hp3wjgy/epodzaci.org/public_html/images/vesti-2013/2013_09_16_seminar_organska

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/vesti-2013/2013_09_16_seminar_organska

Saopštenje za javnost o seminaru „Osnovni principi organske proizvodnje“

Devetogodišnjicu osnivanja, 14.9.2004.-14.9.2013,  Ekološki pokret Odžaka obeležio je radno.

Ekološki pokret Odžaka, u suorganizaciji  sa JP Direkcija za poljoprivredu i ruralni razvoj iz Odžaka,Udruženjem poljoprivrednika opštine Odžaci , Udruženjem Terra’s iz Subotice i Kolping centrom Srbije organizovao je u subotu ,14.9.2013. u Sportsko-poslovnom centru „Odžaci“  seminar „Osnovni principi organske proizvodnje“.

U ime organizatora iz Odžaka, seminar je otvorila i goste-predavače i posetioce pozdravila  Svetlana Tojaga iz JP  Direkcija  za poljoprivredu i ruralni razvoj.

Osnovni cilj seminara je podizanje  nivoa znanja i kvaliteta obrazovanja u oblasti organske poljoprivrede u cilju očuvanja životne sredine, biodiverziteta, zdravlja stanovništva, ali i stvaranje konkurentnog poljoprivrednog proizvođača na domaćem i inostranom tržištu. Seminar je bio namenjen poljoprivrednicima, prerađivačima, predstavnicima lokalne samouprave i udruženjima.

Ovaj projekat se ostvaruje zahvaljujući finansijskim sredstvima koja su dobijena od Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine u okviru  konkursa za dodelu sredstava iz budžeta AP Vojvodine u 2013. godini za realizaciju projektnih aktivnosti udruženja građana koja se bave zaštitom životne sredine.

U subotu je realizovan teoretski deo projekta, a dogovoreno je da  praktični deo, odnosno poseta farmama koje se bave organskom proizvodnjom u okolini Subotice,  bude realizovana 16. oktobra ove godine u okviru 9. Međunarodnog festivala organskih proizvoda   Biofest 2013, u organizaciji  Udruženje Terra’s  i Otvorenog univerziteta iz Subotice, a pod pokroviteljstvom Grada Subotice.

Teoretski deo obuhvatio je šest prezentacija koje su održali mr Nadežda Pešić Mlinko, dipl.inž. Nada Berkeš,  dipl.ing. Mirjana Jovanović Dragojlović i dipl.inž. Nenad Novaković. Predstavljanje programa predavanja i uvodnu reč dala je Jelena Ivović iz Udruženja Terra’s.

Po završetku predavanja, predsednik Ekološkog pokreta Odžaka Ivica Ćirić uručio je predavačima, Snježani Mitrović, asistentu projekta,  Udruženju Terra’s  i Kolping centru Srbije zahvalnice Ekološkog pokreta Odžaka.

Ekološki pokret Odžaka poziva zainteresovane za obilazak farmi u okolini Subotice da se jave Ivici Ćiriću, predsedniku Ekološkog pokreta Odžaka  na telefon 063/459 179 ili Svetlani Tojagi, JP Direkcija za poljoprivredu i ruralni razvoj na telefon 064/80 37 501. Poseta je za zainteresovane potpuno besplatna. Besplatni  su put, osveženje i hrana. Poziv važi i za predstavnike sredstava informisanja.

{gallery}vesti-2013/2013_09_16_seminar_organska{/gallery}