×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorijum. Putanja: /www/webvol31/yg/3r9510c3hp3wjgy/epodzaci.org/public_html/images/vesti-2015/2015_01_23_poseta
×

Obaveštenje

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/vesti-2015/2015_01_23_poseta
Odštampajte ovu stranicu

Radna poseta dr Olivere Zurovac Kuzman Ekološkom pokretu Odžaka

Ekološki pokret Odžaka je 21.1.2015. godine imao čast da u radnu posetu dođe dr Olivera Zurovac Kuzman , savetnica za programe zaštite životne sredine  iz Odeljenja za demokratizaciju  Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS-a).

Domaćini dr Oliveri Zurovac  Kuzman bili su Ivica Ćirić, predsednik Ekološkog pokreta Odžaka, Dušan R. Mirković, sekretar i novinar  Radoslav Medić, član Ekološkog pokreta Odžaka.

U jednoipočasovnom neformalnom  radnom sastanku  članovi Ekološkog pokreta Odžaka upoznali su gošću sa aktivnostima Ekološkog pokreta Odžaka, sa tim da je obostrano stavljen akcenat na aktivnosti oko ostvarivanja prava građana i njihovih udruženja koja proističu iz Arhuske konvencije. Najviše se razgovaralo o osnivanju, radu i problemima u radu Saveta za zaštitu životne sredine (Zelenog saveta) u opštini Odžaci, koji je osnovan februara  2013. godine. Domaćini su istakli  primere dobre prakse, ali i probleme u saradnji sa lokalnom samoupravom u vezi rada Zelenog saveta.

 

Načelno je dogovoreno da predstavnici Ekološkog pokreta Odžaka  o poseti gospođe Zurovac upoznaju čelnike lokalne samouprave i lokalnoj samoupravi predlože   zajednički sastanak  dr Olivere Zurovac  Kuzman, predstavnika lokalne samouprave i Ekološkog pokreta Odžaka  na kojem bi se razgovaralo o saradnji lokalne samouprave i  nevladinih organizacija  iz opštine Odžaci na ostvarivanju prava i primeni Arhuske konvencije  na lokalnom nivou. Na tom sastanku bi trebalo da se postigne dogovor o   projektu za održavanje okruglog stola,   gde bi se razgovaralo o iskustvima,  dostignućima i predlozima za unapređenje primene   Arhuske konvencije.

Domaćini okruglog  stola, uz podršku Misije OEBS-a, bili bi Ekološki pokret Odžaka i Opština Odžaci, a učesnici  po jedan predstavnik lokalne samouprave  i jedne ekološke nevladine organizacije iz svih opština Zapadnobačkog upravnog okruga i određenog broja susednih opština iz Južnobačkog i Severnobačkog upravnog okruga uz prisustvo predstavnika Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, Odbora za zaštitu životne sredine  Stalne konferencije gradova i opština,  Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine i Pokrajinskog sekretarijata za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

{gallery}vesti-2015/2015_01_23_poseta{/gallery}

Share this article