Delegacija Saveza ekoloških društava u poseti EPO-u

U poseti Ekološkom pokretu Odžaka juče je bila delegacija Saveza ekoloških društava Republike Srbije (SEKOS), novoosnovane organizacije koja okuplja devet ekoloških društava i organizacija iz cele Srbije. SEKOS je osnovan 15. maja ove godine i sedište mu je u Novom Sadu. U delegaciji koja je došla u Odžake bili su Pera Nikolić, predsednik Izvršnog odbora SEKOS-a, Predrag Radić, potpredsednik Skupštine te organizacije i Zoran Kiselica, predsednik Izvršnog odbora „Zelene kocke“ iz Novog Sada. Cilj posete bio je da se upoznaju sa uslovima rada EPO i ujedno da odžačkim ekolozima upute poziv da se priključe ovom savezu ekoloških društava.

Govoreći o ciljevima osnivanja SEKOS-a i razlozima zašto bi ta nevladina organizacija trebalo da okupi što veći broj ekoloških društava i organizacija, Pera Nikolić je rekao da „ukoliko se sve funkcionalno postojeće organizacije unutar naše republike ujedine u jedan savez i u tom savezu se napravi jedinstven plan i program rada, koji će obuhvatiti celu Republiku Srbiju, onda bi tad ti ekolozi kroz taj savez dobili na političkoj težini, a politička težina je u celoj našoj priči danas vrlo bitna“. „Sigurno da bi i vama u Odžacima bilo daleko lakše da rešite neke elementarne preduslove za funkcionisanje i postojanje ukoliko bi iza vaših zahteva stajali republički organi“, dodao je Nikolić. Delegaciju SEKOS-a u prostorijama EPO primili su predsednik Dušan Mirković i predsednik Izvršnog odbora Ivica Ćirić, koji su goste iz Novog Sada obavestili da će o eventualnom priključenju EPO Savezu ekoloških društava Srbije odlučivati organi EPO-a.

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška