Baza ekoloških NVO u Vojvodini

Ekološki pokret Odžaka obaveštava ekološke organizacije  i javnost   da je, posle višemesečnog rada,   na svom sajtu  www.epodzaci.org  objavio „LISTU, SPISAK, ADRESAR, IMENIK, REGISTAR, EVIDENCIJU, DIREKTORIJUM, BAZU PODATAKA EKOLOŠKIH NVO U AP VOJVODINI“.

„BAZA PODATAKA“ je urađena aktivnim pretraživanje mnogobrojnih sajtova, kao i podacima dobijenim  direktno od ekoloških organizacija i opštinskih uprava opština u  AP Vojvodini.

„BAZA PODATAKA“  se objavljuje sa  podacima koji su sakupljeni i proveravani  do početka avgusta 2010. godine. Ekološki pokret Odžaka izražava žaljenje što posao nije doveden do kraja, odnosno što zbog nedostatka finansijskih sredstava  nije bio u mogućnosti da izvrši potpunu proveru tačnosti prikupljenih podata. Ekološki pokret Odžaka je u vidu projekta  konkurisao kod Pokrajinskog sekretarijata za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i kod Ministarstva zaštite životne sredine i prostornog planiranja za dobijanje finasijskih sredstava za proveru preostalih neproverenih podataka i izdavanje štampane verzije, ali je ta pomoć izostala, tako da je  Ekološki pokret Odžaka odlučio da na svoj sajt postavi elektronsku  „BAZU PODATAKA“  sa  do sada sakupljenim  podacima – bez obzira da li su podaci provereni ili ne.     

Ekološki pokret Odžaka  smatra da je , bez obzira  što posao nije doveden do kraja, „BAZA PODATAKA“  do sada najsveobuhvaniji dokument kojim su evidentirane ekološke organizacije u AP Vojvodini i da će biti od velike koristi kako ekološkim organizacijama tako i ostalim zainteresovanim.

Poštujući  preporuku Centra za razvoj ekološke svesti - Izvor iz Beograda, da se svi odreknu  Copyright-a ,  Ekološki pokret Odžaka poziva sve ekološke organizacije  i  ostale zainteresovane  da posete sajt Ekološkog pokreta Odžaka i slobodno preuzmu  „BAZU PODATAKA“. Ne samo da je dozvoljeno, nego je i poželjno deliti i umnožavati delo u nekomercijalne svrhe.

Ekološki pokret Odžaka poziva ekološke organizacije i opštinske uprave širom AP Vojvodine da dostave podatke sa kojima bi mogli da povećamo tačnost unetih podataka u drugom i daljim izdanjima „BAZE PODATAKA“.

Osnovna  svrha izrade „BAZE PODATAKA“ je bila da se ekološke organizacije neformalno umreže, što je u toku izrade  i ostvareno  zahvaljujući Centru za razvoj ekološke svesti – Izvor iz Beograda  formiranjem  „VIRTUELNE EKO MREŽE SRBIJE“- VEMS-a, o čemu se ekološke organizacije mogu više informisati na sajtu  www.vems.co.nr ,  gde se  mogu i učlaniti.

Ekološki pokret Odžaka se zahvaljuje svima koji su dostavljanjem podataka pomogli izradu  «BAZE PODATAKA EKOLOŠKIH NVO U AP VOJVODINI».

Share this article

O nama

Ekološki pokret Odžaka osnovan je 14.9.2004. godine za naseljeno mesto Odžaci. Statutom Ekološkog pokreta Odžaka bila je predviđena mogućnost da se u naseljenim mestima opštine Odžaci osnivaju podružnice...

Pročitaj ceo tekst

Poslednje vesti

Podrška