Linkovi

Korisni linkovi ka sadržaju koji će vas sigurno interesovati...

 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Poslednje vesti

Zahtev za poništavanje javnog kokursa za sufinansiranje programa udruženja građana

 

Na osnovu materijala koji smo dobili kao informaciju od javnog značaja, može se videti da  Komisije za raspodelu sredstava za sve četiri oblasti rada udruženja građana nisu radile u skladu sa zaključcima Opštinskog veća o sufinansiranju  programa udruženja građana .

Po svim zaključcima maksimalan broj bodova mogao je biti 55, a iz dobijenih tabela vidi se da su Komisije dodeljivale od 110 do maksimalnih 163 boda, što znači da Komisije nisu radile u skladu sa aktima Opštinskog veća od 5.2.2016. godine, te predsedniku opštine Odžaci Dušanu Marijanu  predlažemo da poništi bodovanje  projekata i dodelu sredstava i da se postupak ponovi u skladu sa zaključcima Opštinskog veća opštine Odžaci. 

Preuzmite dokumente

Opširnije...

Obaveštenje o načinu bodovanja i raspodeli sredstava na Konkursu za sufinansiranje projekata NVO

 

Ekološki pokret Odžaka odžačkim nevladinim organizacijama i sredstvima informisanja dostavlja podatke o načinu bodovanja i raspodeli budžetskih novčanih sredstava za sufinansiranje projekata NVO koje smo dobili od načelnika Opštinske uprave Špire Šorgića kao informaciju od javnog značaja.

Iz priloženih tabela može se videti da dodeljena sredstva nemaju nikakve veze sa brojem bodova koje su NVO dobile po kriterijumima navedenim u tabeli. Tipičan primer „objektivnog“ bodovanja i dodeljivanja finansijskih sredstava je KUD „Nova Mladost“ iz Odžaka, gde je tražena suma od 515.000 dinara umanjena za „enormnih“ 5.000 dinara, dok je ostalim organizacijama umanjenje bilo i do deset puta od traženih sredstava, te nam zaista nije jasno na osnovu kojih  kriterijuma se vršilo umanjenje .

Opširnije...

Obaveštenje o odbijanju novca dobijenom na Konkursu za sufinansiranje nevladinih organizacija

Predsednika  opštine Odžaci Dušana Marijana  zvanično obaveštavamo da odbijamo da primimo 30.000,00 dinara  koji smo trebali da dobijemo na osnovu raspisanog konkursa za sufinansiranje nevladinih organizacija. 

Detaljni razlozi za odbijanje su navedeni u našem komentaru  „ZAŠTO OPET ODBIJAMO  DA UZMEMO PARE?“ 

Zbog javnosti i ostalih nevladinih organizacija, ukratko ponavljamo razloge:

1.Nedopustivo je da se NVO dele na četiri kategorije;

2.Nedopustivo je da se unapred za svaku kategoriju određuje suma novca za raspodelu;

3.Nije u redu da novac raspoređuje više komisija;

4.Nije u redu da se novac  deli na osnovu zaključaka koje donosi Opštinsko veće  neposredno pre raspisivanja konkursa i to na predlog predsednika opštine Odžaci;

5.Nije u redu da se novac deli na osnovu kriterijuma koji se mogu tumačiti po „slobodnom sudijskom uverenju“ ili „umetničkom dojmu“ članova komisije.

Opširnije...

Otvaranje NIVEA dečijeg igrališta SNS iskoristio za predizborni EPP

Danas je u Odžacima, kako saznajemo iz lokalnih sredstava informisanja, svečano otvoreno NIVEA  dečije igralište.

 Svečanost je  organizovala lokalna vlast i za otvaranje, koje je zakazano još pre nekoliko dana,  najavljeni su Miroslav Kondić, zamenik predsednika opštine Odžaci,  Goran Đaković, predsednik SO Odžaci,   Jasmina Gojić i Teodora Dakić u ime Direkcije za izgradnju  Odžaci i u ime firme Beiersdorf,  darodavca dečijeg igrališta,   Danijela Gvozdenović, marketing menadžer ove firme. 

Opširnije...

Predlog za ukidanje komisije SO Odžaci za saradnju sa nevladinim ; humanitarnim i ostalim organizacijama

Ekološki pokret Odžaka predlaže predsedniku opštine Odžaci , kao prvom čoveku Opštinskog veća opštine Odžaci i Opštinskom veću opštine Odžaci, kao ovlašćenom predlagaču skupštinskih odluka,  da pokrene postupak za ukidanje  Komisije SO Odžaci za saradnju sa nevladinim, humanitarnim i ostalim organizacijama, koju je osnovala SO Odžaci 2011. godine.

Ukidanje se predlaže jer ova komisija za pet godina nije uradila NI JEDAN-JEDINI POSAO u korist  nevladinih, humanitarnih i ostalih organizacija, te smatramo da njeno dalje  formalno postojanje nije svrsishodno.

OBRAZLOŽENJE:

Prethodnom sastavu Komisije SO Odžaci  za saradnju sa nevladinim, humanitarnim i ostalim organizacijama, kada je predsednik bio Milan Jeftić,  Ekološki pokret Odžaka dao je predlog za potpisivanje Memoranduma o saradnji i donošenje  Pravilnika za finasiranje  nevladinih organizacija.  Potpisnici Memoranduma o saradnji , po našem predlogu, trebalo je da budu predsednik SO Odžaci u ime SO Odžaci i predsednik Komisije za saradnju SO Odžaci sa nevladinim m humanitarnim i ostalim organizacijama u ime svih nevladinih, humanitarnih i ostalih organizacija. Odgovor nikada nismo dobili – što je u suprotnosti sa Etičkim kodeksom  ponašanja funkcionera lokalne samouprave  koji i dan-danas važi.

Opširnije...

 
 
 
 

Naše  podružnice

 

Zahvalnica

Besplatno uvođenje i korišćenje internete omogućio

Web  drugari

 

 

 

 
 
 
 

Poslednje  vesti

Najčitanije  vesti

Poslednji  komentari

Najčitaniji  komentari